Tinerii comit numeroase greșeli în formularea și conținutul CV-ului, acesta fiind unul dintre motivele refuzurilor din partea angajatorilor. Adesea aceștia folosesc modelul de CV standardizat – Europass. De fapt, acest model, în mare parte, nu mai este utilizat în statele europene.
"În Europa nu se mai folosește modelul Europass. Cel puțin așa este în Marea Britanie", a precizat fondatoarea Internațional Coaching Solutions din Marea Britanie, Diana Moraru.
De asemenea, Diana Moraru a menționat că într-un CV pe care tinerii îl expediază peste hotare unui angajator nu este necesar să fie indicată data nașterii sau să fie atașată poza personală.
"Acest lucru este total greșit. Sunt date cu caracter personal. Nu cunoașteți exact cum sunt stocate aceste date", a menționat ea.
Totodată, în Marea Britanie se pune mare accent pe cuvintele cheie folosite în CV. În mare parte, de acesta depinde dacă va fi sau nu acceptată persoana la locul de muncă.
"Dacă aplicați la organizații foarte mari sunt anumite softwuri care scanează CV-ul expediat. Dacă nu este folosit limbajul corect în CV, atunci acesta nu trece", a subliniat Moraru.
Potrivit ei, piața britanică este una competitivă, iar pentru a fi acceptat la un job unii oameni așteaptă și câte trei luni.
"Mi-au trecut prin mână mii de CV-uri. Am ajutat sute de tineri din Marea Britanie și alte țări pentru ca să-și găsească un job. Nu este ușor" a punctat ea.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.