Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine a câștigat funcția de director general al „Teleradio Moldova”

Olga Bordeianu, directorul general de până acum al Instituţiei Publice Compania „Teleradio Moldova” (TRM), rămâne în funcție, fiind aleasă pentru încă un mandat de 7 ani, în urma unui concurs în care a avut doi contracandidați.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Olga Bordeianu a fost realeasă în funcţia de director general al „Teleradio-Moldova” cu votul a şapte membri dintre cei opt ai Consiliului de Supraveghere (CS) al TRM, în cadrul şedinţei de joi, 14 noiembrie.

Trei pretendenți la șefia „Teleradio Moldova”: Iată cine sunt aceștia

Pentru candidatura Olgăi Bordeianu au votat Nicolae Spătaru, Violeta Cojocaru, Marina Ţurcan, Daniela Miţelea, Veaceslav Vlad, Alexandru Vasilachi, Tatiana Munteanu.

La concurs au mai participat jurnaliştii Ion Terguță și Cornelia Stefoglu.

Pentru candidatura lui Ion Terguţă a votat un singur membru al CS - Larisa Călugărul, iar candidatura Corneliei Stefoglu nu a acumulat niciun vot, potrivit site-ului TRM.

Directorul general al „Teleradio-Moldova” este numit în funcţie în bază de concurs, pentru un mandat de şapte ani, stabilește Codul serviciilor media audiovizuale.

Câștigător în concurs devine candidatul care acumulează cel puțin 2/3 din voturile membrilor CS.

Concursul a început cu întârziere. Din acest motiv, Consiliul Audiovizualului a supus anterior votului o propunere de demitere a actualei componențe a CS.

La concurs au fost admiși doar cetăţeni cu studii universitare, care cunosc limba română și o limbă de circulație internațională, au cel puțin zece ani de activitate în presă și cel puțin cinci ani de activitate la radio și/sau televiziune.

Candidații au prezentat un proiect managerial de dezvoltare a „Teleradio Moldova” pentru anii 2019-2026.