Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Serghei Puşcuţa, noul ministru al Finanţelor

Noul ministru al Finanţelor din Guvernul Chicu, Serghei Puşcuţa, are 47 de ani şi a fost numit şef al Serviciului Fiscal de Stat în anul 2016.
Sputnik

CHIŞINĂU, 14 nov - Sputnik. Serghei Puşcuţa s-a născut în oraşul Lipcani, raionul Briceni. Înainte de a ajunge şef al Serviciului Fiscal de Stat, a fost director al unei companii specializate în producerea lactatelor. În perioada 2010-2012 a fost președinte al Uniunii Asiguratorilor din Moldova. A fost şi expert în cadrul Proiectului Băncii Mondiale pentru ameliorarea competitivității, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier în probleme financiare al președintelui de atunci, Vladimir Voronin.

În 2008 a foist director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției. 

În perioada 2005-2008 a fost şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, iar în 1999-2000 a fost consilier în probleme economice al preşedintelui de atunci Petru Lucinschi.

A absolvit Facultatea management a Academiei de Studii Economice din Moldovca şi Facultatea Relaţii Internaţionale a Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova.