Lavrov: SUA vor să înființeze un cvasistat pe teritoriul Siriei

SUA își propun înființarea unei formațiuni cvasistatale în unele teritorii ale Siriei, susține ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Washingtonul își propune să separe teritoriile de pe malul estic al râului Eufrat și face totul pentru crearea unui cvasistat, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul celui de-al doilea Forum al Păcii de la Paris.

”SUA cer statelor din Golf investiții mari pentru crearea unei administrații locale în baza Forțelor Democratice Siriene, kurzi – unitățile populații de autoapărare (miliții) și alții, cu intenții clare de a separa această parte a Siriei și de a controla zăcămintele de petrol de acolo”, a spus ministrul rus.

De asemenea, Lavrov a menționat că Statele Unite le interzic aliaților să investească în proiectele de restabilire a Siriei, controlate de oficialitățile de la Damasc.

Lavrov acuză SUA de tentativă de jefuire a Siriei

”Susținem, împreună cu guvernul sirian, invitându-i pe toți, crearea unor condiții pentru modernizarea infrastructurii pentru readucerea refugiaților, pentru ca țara să poată reveni la o viață normală, a subliniat șeful diplomației ruse.

Mai devreme, Lavrov declarase că SUA încearcă să jefuiască Siria prin preluarea ilegală a controlului asupra resurselor de petrol.