Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Placa memorială în cinstea unui erou sovietic, vandalizată la Chișinău. Reacția Moscovei

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a sesizat organele de anchetă din Moldova, după ce o placă memorială de la Complexul ”Eternitate” a fost vandalizată. Diplomații delegați de Moscova în țara noastră și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acest incident.
Sputnik

CHIȘINĂU - 8 nov - Sputnik. Ambasada Federației Ruse a reacționat după ce placa memorială în cinstea eroului URSS Gheorghii Cernienko de la Chișinău a fost vandalizată. 

Placa distrusă a fost descoperită pe una dintre aleile Complexului memorial ”Eternitate” din Capitală. Într-o postare pe Facebook, misiunea diplomatică și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentele tot mai frecvente de vandalizare a monumentelor eroilor celui de-al Doilea Război Mondial. 

Ambasada Rusiei a sesizat organele de anchetă din Republica Moldova și și-a exprimat speranța că cei care au comis actul de vandalism vor fi pedepsiți. 
Misiunea diplomatică reamintește că anterior a fost vandalizat și tancul sovietic din localitatea Leușeni, raionul Hâncești, echipajul căruia a participat la luptele sângeroase împotriva naziștilor, care s-au dat pe teritoriul Moldovei.
O reacție a venit și de la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Purtătorul de cuvânt al instituției, Maria Zaharova, s-a arătat consternată de actul de vandalism produs la Chișinău și a declarat că așteaptă o reacție adecvată din partea autorităților din Moldova.