Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov constată lipsa progresului în dialogul dintre Rusia și SUA

Președintele Rusiei și cel al SUA au convenit, în timpul întrevederii de la Helsinki, asupra creării unui consiliu consultativ al reprezentanților comunităților de afaceri ale celor două țări.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Deocamdată nu se observă un progres în dialogul dintre Rusia și SUA privind stabilitatea strategică, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse.

„Din partea noastră există suficiente inițiative care ar permite atragerea partenerilor noștri americani într-un dialog bazat pe respect reciproc și egalitate. Însă deocamdată reacția la aceste inițiative nu este deloc încurajatoare. Astfel încât deocamdată nu se observă un progres în dialogul ruso-american cu privire la cel mai important subiect al stabilității strategice”, a spus Lavrov în interviul acordat postului TV „Rossia 24”.

Lavrov în Norvegia: Rusia este îngrijorată de activitatea NATO în nordul Europei
Cum nu există progres nici în cazul unei alte inițiative înaintate de președintele nostru în cadrul întrevederii cu Trump, a menționat Lavrov.

”Am în vedere crearea unui consiliu consultativ, care ar fi alcătuit din 5-6 persoane de prim rang din conducerea unor companii private, de ambele părți. Deja de aproape trei ani încercăm să mișcăm lucrurile, dar fără vreun rezultat deocamdată”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Donald Trump, au convenit, în timpul întrevederii de la Helsinki, asupra creării unui consiliu consultativ al reprezentanților comunităților de afaceri ale celor două țări.