Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Plahotniuc, dat în căutare internațională și interstatală

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională. Iată motivul.
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție.

Mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc

Procuratura Anticorupție anunță printr-un comunicat de presă că decizia a fost luată după ce Plahotniuc nu s-a prezentat în fața organului de urmărire penală pentru a fi audiat în cadrul unui dosar penal inițiat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat inițial în căutare națională, iar în privința lui a fost aplicată masura preventivă - arestul preventiv.

Anterior, avocatul lui Vladimir Plahotniuc a declarat că acesta ar putea veni în Republica Moldova pentru a se prezenta la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiat și a cerut procurorilor să  amâne audierile cu trei săptămâni, pentru ca Vladimir Plahotniuc să se poată prezenta personal.

Noi detalii în dosarul tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc>>>

Amintim, Vladimir Plahotniuc are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.