Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scriitor: Mai devreme sau mai târziu, cartea își va recăpăta valoarea

Cândva se citea mai mult, acum însă au apărut multe surse de unde oamenii pot să se informeze, iar cartea este lăsată pe planul doi. Însă mai devreme sau mai târziu, cartea își va recăpăta valoarea pe care o avea înainte, afirmă scriitorul Alexandru Plăcintă.
Sputnik
Scriitor: Mai devreme sau mai târziu, cartea își va recăpăta valoarea

Alexandru Plăcintă este un scriitor cunoscut, autorul mai multor povești și poezii pentru copii. Pe lângă aceasta, Plăcintă este cunoscut pentru ilustrațiile sale deosebite pe care le schițează pentru scrierile sale, dar și ale altor autori.

Scriitorul este convins că adevărata putere a cunoștințelor este prezentată în cărți. Chiar dacă acestea au rămas în ultimul timp mai în umbră, Plăcintă spune că, mai devreme sau mai târziu, cartea își va recăpăta valoarea pe care o avea.

Anterior, Plăcintă a declarat în studioul Sputnik Moldova că dacă părinții le vor citi copiilor poezii și povești, încă din primul an de viață, atunci aceștia vor crește personalități puternice și vor avea succese în viață. Lectura îi ajută pe micuți să descopere lumea, să distingă răul de bine și să-și cultive deprinderi de viață.

"Copiii încearcă să se comporte la fel ca personajele. De aceea, eu le ofer posibilitatea personajelor negative să devină bune, în poveștile și poeziile mele. În acest mod, copilul înțelege că trebuie să ierte, să-i ofere o șansă celui care a greșit", a menționat el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.