Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Manevrele militare ale NATO în Europa pot fi considerate ca o pregătire de război

Comandamentul european al forțelor armate ale SUA a confirmat intențiile de a desfășura în primăvara anului viitor cele mai ample manevre militare din Europa în ultimii 25 de ani.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Membrul Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare a Securității Globale, expert al Centrului de cercetări militaro-politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Rus, Vladimir Kozin a comentat planurile NATO de desfășurare în Europa a manevrelor militare de amploare.

Erdogan a anunțat începutul operațiunii militare în Siria

Comandamentul european al forțelor armate ale SUA a confirmat intențiile de a desfășura în primăvara anului viitor cele mai ample manevre militare din Europa din ultimii 25 de ani - Defender Europe-2020.

Expertul Vladimir Kozin a subliniat că aplicațiile militare de o asemenea amploare pot fi considerate ca pregătiri pentru acțiuni militare sau chiar pentru război.

Potrivit specialistului, Rusia și Belarus vor întreprinde contramăsuri: va fi ridicat nivelul pregătirii de luptă și vor fi dislocate forțe militare suplimentare.

„De aceea americanii trebuie să se gândească de o sută de ori înainte de a desfășura astfel de manevre militare în imediata apropiere a Federației Ruse și Republicii Belarus”, a constatat Kozin.

Trump: Este timpul ca SUA ”să se retragă din aceste războaie ridicole, fără sfârșit”

Directorul Centrului de cercetări militaro-politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Aleksei Podberiozkin, consideră că SUA, sub pretextul creării infrastructurii pentru manevre, își apropie tehnica militară la frontierele Federației Ruse. Potrivit expertului, după astfel de manevre, o parte considerabilă a acestei tehnici ar putea rămâne pe teritoriul Poloniei și al Țărilor Baltice.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că Rusia nu va ataca niciodată vreo țară-membră a NATO. Potrivit ministrului de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, NATO știe cu siguranță că Moscova nu are nici un plan să atace pe cineva, însă, pur și simplu, profită de ocazie pentru a disloca mai multă tehnică și batalioane la frontierele Rusiei.