Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce a declarat Putin despre prețurile mondiale la petrol

Nu există temeiuri pentru fluctuația bruscă a prețurilor mondiale la petrol. Acestea lipsesc inclusiv datorită eforturilor comune ale Rusiei și OPEC pentru stabilizarea pieței mondiale, a apreciat liderul rus.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Prețurile la petrol au revenit la nivelul precedent, după o creștere provocată de atacul asupra obiectivelor petroliere din Arabia Saudită, dat fiind faptul că în momentul de față nu există temeiuri fundamentale pentru o fluctuație bruscă a prețurilor, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

Mesajul lui Putin către țările NATO: Ce le-a cerut președintele rus

„Recentul atac în masă asupra obiectivelor de infrastructură petroliere din Arabia Saudită a provocat evident o creștere a prețurilor la petrol”, a spus Putin la întâlnirea cu Mohammed Barkindo, secretarul general al Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), în marja ”Săptămânii energetice a Rusiei”.

„Eu sunt convins însă că totul va reveni la indicatorii actuali, deoarece nu există temeiuri fundamentale pentru fluctuația bruscă a prețurilor pe piață”, a continuat președintele Federației Ruse.

Potrivit acestuia, aceste temeiuri lipsesc inclusiv datorită eforturilor comune ale Rusiei și OPEC pentru stabilizarea pieței mondiale.