Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, plecat pentru o săptămână din țară - Detalii

Igor Dodon nu se va afla în țară în următoarele șapte zile. Acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook că va avea o săptămână plină.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon pleacă la New York. Acesta a anunțat cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook că va lipsi din Republica Moldova o săptămână, timp în care va participa la mai multe evenimente carevor avea loc peste ocean.

„Evenimentul cheie este discursul pe care îl voi rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. Voi vorbi despre problemele și realizările Republicii Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele”, a scris președintele țării.

În contextul promovării politicii externe echilibrate, Dodon consideră această vizită una din cele mai importante din acest an.

Întâlnire la Președinție: Ce a discutat Igor Dodon cu Dereck Hogan>>>

La New York, șeful statului va mai avea întrevederi bilaterale cu mai mulți lideri din străinătate și reprezentanți ai conducerii americane, cu influente organizații evreiești și cercuri de afaceri.