Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia interguvernamentală moldo-rusă și-a încheiat lucrările: Ce au decis părțile

După o pauză de aproape trei ani, în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică au fost abordate cele mai importante subiecte care vizează cooperarea dintre cele două state.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Cea de-a XV-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică s-a desfășurat la Chișinău în perioada 18-19 septembrie. După aproape trei ani de la precedenta ședință a Comisiei au fost puse în discuție „subiecte ce vizează problemele din domeniul comercial-economic, securitatea alimentară și regulile fitosanitare, cooperarea în domeniul energetic, agroalimentar, transport, construcții, conlucrarea în domeniul industriei, științei și inovării etc”, este precizat într-un comunicat de presă al ministerului Economiei și Infrastructurii.

Membrii delegațiilor au atras atenția la creșterea volumului comerțului exterior al Republicii Moldova cu Federația Rusă și și-au confirmat intenția de a dezvolta și a aprofunda relațiile bilaterale.

Totodată, părțile au convenit să întreprindă acțiuni care să permită eliminarea barierelor în domeniul comerțului.

În cadrul dialogului, reprezentanții Comisiei moldo-ruse au accentuat și importanța  promovării unor proiecte reciproc avantajoase. De menționat, între Republica Moldova şi Federația Rusă au fost semnate 169 de tratate în cele mai diverse domenii.