Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un vicepreședinte al Platformei DA și-a dat demisia: Iată motivul

Vicepreședintele partidului Platforma DA Stanislav Pavlovschi și-a dat demisia din această funcție și se retrage din politică.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Stanislav Pavlovschi, vicepreședinte al partidului Platforma DA și-a anunțat demisia din această funcție. Mai mult, acesta spune că „misiunea în sfera politicului este îndeplinită”.

Alegeri locale 2019: Anunț important făcut de PAS și PPDA - Video

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Pavlovschi a scris că s-a angajat în această acțiune, la propunerea lui Andrei Năstase, pornind de la trei obiective:

„Debarcarea pe calea prevăzută de Constituție a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziții cheie în stat și reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova. Acum toate trei obiective sunt realizate și eu, sincer și nesilit de mine, consider că misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită.”, a scris vicepreședintele DA.

Pavlovschi a menționat că va continua să activeze „ca jurist, ca avocat, ca specialist în domeniul protecției drepturilor omului și ca activist civic”.

Amintim, Stanislav Pavlovschi a fost numit de noua guvernare în funcție de ministru al Justiției. Acesta însă și-a prezentat demisia la scurt timp după numirea în funcție, motivând că „în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției, am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea mea în calitate de Membru al Guvernului”, a explicat atunci Stanislav Pavlovschi.