La noapte se face Lună Plină: De ce unii oameni sunt nervoși și ce schimbări ne așteaptă

Luna Plină din dimineața de 14 septembrie vine cu o răcire a vremii și cu o serie de cutremure – opiniile savanților. Cum interpretează astrologii fenomenul din această seară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik, Eleonora Lisnic. Luna va fi aproape plină în această seară, iar maximul fazei este anunțat de astronomi pentru dimineața de 14 septembrie, la ora noastră 07:36.

Inedit: Arbori care transformă lumina solară în energie, pe străzile Capitalei – Detalii

Următoarea Lună Plină o vom vedea în seara de 13 octombrie, cu un maxim al fazei la orele 00:12 din 14 octombrie.

Fazele satelitului nostru natural sunt determinate de trei corpuri cerești: Soarele, Pământul și Luna.

Vedem Luna Plină atunci când satelitul se află la exact 180 de grade de Soare și întreaga emisferă selenară este iluminată complet.

Se răcește, iar vântul va bate mai tare

Interesant este că Luna Plină de la acest sfârșit de săptămână coincide cu o ușoară răcire a vremii și cu intensificarea vântului în Republica Moldova.

Sâmbătă, 14 septembrie, comparativ cu ziua de vineri, maximele termice ale aerului vor scădea cu vreo 4 grade, iar viteza vântului va atinge și 10 metri pe secundă.

Legătura dintre Luna Plină și cutremure

Ar mai fi de menționat că în intervalul 6-13 septembrie, pe măsură ce se apropia faza de Lună Plină, în România s-au produs 9 cutremure de pământ, cel mai slab având magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic – 4,1 grade. 

Câți oameni ar putea muri la un eventual mare cutremur în Moldova

Seismicitatea României este repartizată pe mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraş-Câmpulung, Banat, Crişana, Maramureş şi Dobrogea. Vrancea este singura sursă de cutremure ce poate afecta Republica Moldova.

Opiniile savanților sunt împărțite în ceea ce privește generarea cutremurelor de pământ de către Luna Plină.

Mulți oameni de știință afirmă că nu există legătură între cele două fenomene. 

Pe de altă parte, o echipă de seismologi din Japonia a efectuat un studiu care constată că atracția gravitațională a Lunii asupra Pământului generează mareea, care, la rândul ei, declanșează cutremure.

Faptul că nivelul oceanului planetar crește în timpul Lunei Pline, fenomen ce se numește „maree”, este recunoscut de știință. 

Seismologii japonezi au ajuns la concluzia că mareea poate genera cutremure de pământ dacă deja există un anumit nivel de tensiune acumulată în scoarța terestră.

Ce spun astrologii despre Luna Plină din 14 septembrie

Astrologii spun că această Lună Plină are loc sub Constelația Peștilor și le va induce oamenilor o stare de romantism și visare, le va purta gândurile către legătura lor cu întreaga Creație Divină, cu Universul.

Există o explicație: De ce cutremurele se produc mai des pe timpul nopții

Luna Plină în Pești ar fi un fenomen atrologic deosebit pentru că ar stimula imaginația, abilitățile creative și artistice, intuiția, energia psihică.

În plus, astrologii o numesc „Luna recoltei”, pentru că de această dată coincide cu perioada strângerii roadelor din grădini și livezi, dar sugerează că este posibil și culesul recoltei în plan personal. Ca întotdeauna, fiecare va culege ce a meritat.

Unii parapsihologi spun că orice Lună Plină ne influențează starea interioară exact precum determină creșterea nivelului apelor: starea de spirit și calitățile predominante în om „ies la suprafață”.

Din acest motiv, potrivit explicației parapsihologilor, unii oameni se simt confortabil pe Lună Plină, în timp ce alții devin arțăgoși, nervoși și chiar agresivi.

Iată de ce ar fi important să păstrăm o stare de calm, pace și bunăvoință în preajma Lunii Pline.