Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani va primi Andrei Năstase de la americani pentru reforma poliției

Ministerul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat astăzi că Statele Unite ale Americii și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare vor finanța reforma poliției moldovenești.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Vicepremierul Andrei Năstase, care deține și funcția de ministru de Interne, a anunțat astăzi că Ambasada SUA la Chișinău a aprobat un proiect de reformare a poliției cu o finanțare de tocmai 1,7 milioane de dolari.

Hotărât: Andrei Năstase va renunța la postul de ministru de Interne: Iată ce decizie a luat Blocul ACUM

"[…] Ambasada SUA, în cooperare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, tocmai ne-a anunțat că un proiect privind reforma Poliției în valoare de 1,7 milioane de dolari a fost aprobat. Și este cu atât mai îmbucurător că aceste vești bune pentru țara noastră survin în perioada în care în Republica Moldova sunt organizate Zilele Americii – o veritabilă sărbătoare a prieteniei noastre, care se concretizează tot mai mult în proiecte pentru cetățeni", a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase nu a precizat ce prevede reforma poliției pe care intenționează să o desfășoare și cum vor fi cheltuiți banii americanilor.

După schimbarea puterii, în Moldova a început redistribuirea averilor? - Cazul Luncașu
Vom menționa că ministerul de Interne a făcut aceste declarații astăzi, la lansarea unui proiect de analiză funcțională a Inspectoratului General de Carabinieri, care se va derula până în data de 8 noiembrie 2019 și va permite determinarea problemelor existente cu privire la doctrina curentă a carabinierilor, managementul operațional, managementul resurselor umane, activitatea financiară și logistică, comunicații și tehnologia informațiilor, cooperarea internațională și dezvoltarea instituțională.

La lansarea proiectului a participat Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova și Anatolie Dănilă, comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri.

Cu privire la reforma instituției carabinierilor, care de curând din Departament a devenit Inspectoratul General de Carabinieri, Andrei Năstase a spus că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul anului 2020 și prevede profesionalizarea acestei structuri, prin înlocuirea progresivă a militarilor în termen cu militari pe bază de contract.