Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patriotismul la moldoveni: Cum este perceput și cum ar trebui să fie

Pe 27 august curent, Republica Moldova a marcat 28 de ani de la declararea independenței. În acest context, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a vorbit despre educația patriotică și importanța acesteia în sistemul educațional din țara noastră.
Sputnik
Patriotismul la moldoveni: Cum este perceput și cum ar trebui să fie

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Corneliu Popovici a declarat că în Republica Moldova spiritul patriotic lipsește. Țara noastră întâmpină un șir de probleme determinate de cauze obiective și de lipsa unor politici competente.

"Este nevoie de politici la nivel de stat în ceea ce privește promovarea patriotismului în rândul cetățenilor. Cu părere de rău, astfel de politică a lipsit pe parcul multor ani, iar drept exemplu este exodul masiv al populației. O independență veritabilă va fi atunci când cetățeanul se va simți bine la el acasă", a spus Popovici.

Corneliu Popovici: În scurt timp, vom deveni o țară fără specialiști cu studii superioare

Mai mult, consilierul este de părerea că pe parcursul celor 28 de ani de independență, în sistemul de învățământ, s-au promovat idei greșite, care pun la îndoială independența și statalitatea Republicii Moldova.

"Sistemul educațional din țară conține foarte multe elemente care au creat o nesiguranță în necesitatea existenței Republicii Moldova drept stat independent și suveran. Aceasta este o mare greșeală, pentru că în instituțiile de învățământ prima sarcină trebuie să fie orientată spre cultivarea patriotismului", a conchis consilierul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.