Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a desemnat două candidaturi pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

Un lector al Catedrei Drept Constituțional și Drept Administrativ din cadrul USM și un șef de catedră din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova au fost propuși de către membrii Executivului ca să devină judecători la Curtea Constituțională din partea Guvernului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Executivul i-a desemnat astăzi pe cei doi judecători la Curtea Constituțional. În cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, care s-a convocat astăzi la solicitarea Parlamentului, Liuba Șova și Nicolae Roșca au fost propuși pentru a fi numiți de către Legislativ în funcția de judecător al CC.

Exclusiv: Parlamentul schimbă candidaturile pentru Curtea Constituțională

Cei doi au fost selectați dintr-o listă de patru candidați care au acumulat cel mai mare punctaj la etapa interviului, în cadrul concursului din 8 august.

Liuba Șova a activat în ultimii 25 de ani în calitate de lector al Catedrei Drept Constituțional și Drept Administrativ din cadrul USM. În anii 2005-2007, Șova a deținut funcția de consilier al fostului președintelui al Curții Constituționale Victor Pușcaș. 

Nicolae Roșca s-a clasat pe locul al patrulea în urma concursului din 8 august. Acesta este avocat, profesor universitar și șef de catedră în cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova. După numirea în funcție, Nicolae Roșca va trebui să-și suspende activitatea din calitate de membru politic. A alegerile parlamentare din februarie, Roșca a candidat pe listele blocului ACUM.

Amintim că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in corpore.