Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiunea Iași–Chișinău, în filmul cunoscutului regizor Nicolae Ghibu

Miercuri, 14 august, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Istoria operațiunei Iași – Chișinău în filmul idol al lui Nicolae Ghibu”.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. În curând în Moldova va fi marcată o dată memorabilă: 75 de ani de la eliberarea țării de către armata sovietică de sub ocupația străină, precum și 40 de ani de la lansarea filmului „Operațiunea codificată: Fulgerul de la miază-zi” al cunoscutului regizor de film sovietic și moldovean Nicolae Ghibu.

Această producție cinematografică redă evenimentele anului 1944 legate de pregătirea și desfășurarea operației Iași – Chișinău. Filmul „Operația codificată: Fulgerul de la miază-zi” dezvăluie activitatea anevoioasă a serviciilor de informații sovietic și german. Confruntarea dintre serviciile speciale a determinat în mare măsură rezultatele uneia dintre cele mai importante operații din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Despre acest film și operațiunea Iași – Chișinău vor vorbi:

- Nicolae GHIBU, regizor, scenarist;

- Boris ȘAPOPVALOV, istoric.

Este invitat consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu POPOVICI.

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința de presă se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.