Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă permisele de conducere – Decizia pe care a luat-o Guvernul

Noile permise de conducere vor fi emise nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. În Moldova vor fi introduse permise de conducere de tip nou. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat astăzi de Guvern. Inițiativa aparține Ministerului Afacerilor Interne și a fost prezentată în ședința Guvernului de ministrul de resort, Andrei Năstase.

De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere

Astfel, se propune inițierea unei noi generații a permisului de conducere național al Republicii Moldova, de tip cartelă pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul „ID-1”, cu excluderea din acest document a câmpului de date numărul 14 „Grupa sanguină” și rezervarea a două spații (13 și 14) pentru unele eventuale inscripționări de autoritatea emitentă.

”Normele internaționale ce țin de domeniul obținerii permisului de conducere nu prevăd includerea în permisul de conducere a datelor despre grupa sanguină deținută de către titularul acestui document”, a declarat ministrul.

Noile permise de conducere vor fi emise nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.