Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru familiile cu copii de vârsta școlară – Ajutor acordat de Primăria Chișinău

Deși pentru această categorie ce cetățeni orice sprijin este important, ajutor material unic alocat de primăria Chișinău pentru familiile nevoiașe cu copii este cât costul a două seturi de creioane.
Sputnik

CHIȘINĂU. 7 aug – Sputnik. Peste patru milioane 400 de mii de lei din bugetul Primăriei Capitalei vor fi alocate pentru 6300 de familii defavorizate din municipiul Chișinău. Este vorba de familiile care educă copii cu vârsta de până la 18 ani, fără venituri sau cu venituri mici conform minimului de existență. Aceste familii vor primi ajutorul unic, în valoare de 700 de lei.

Euro depășește pragul psihologic: Cotațiile valutare anunțate de BNM

În lista beneficiarilor se înscriu și familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul dintre părinți are cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore.

Ajutorul material este destinat persoanelor cu domiciliul în municipiul Chișinău și poate fi ridicat prin intermediul oficiilor Î.S. „Poșta Moldovei", de astăzi până la două noiembrie.

Vom menționa că ajutorul unic în valoare de 700 de lei este totuși unul modic, dat fiind că doar un set de creioane (de 50 de culori) costă în jur de 350 de lei.

Cel mai ieftin din rechizitele care se regăsește în ghiozdanul unui elev ar fi caietul de 12 file care costă în medie doi lei, un set de acuarelă de șase culori ajunge până la 15 lei, un album de desen cu 20 de foi costă nu mai puțin de 14 lei, iar un set de șase pensule poate fi găsit la un preț de aproximativ 15 lei. Un set de creioane cu 50 de culori poate ajunge la 350 de lei.