Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Halucinant: Polițistul i-a spus fetei ucise la Caracal să nu țină linia ocupată

Ies la iveală noi detalii în cazul crimei de la Caracal, inclusiv despre modul incredibil în care au acționat cei care ar fi trebuit să o salveze pe Alexandra.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Apar noi detalii în cazul crimei de la Caracal – raportul preliminar al Ministerului de Interne arată că polițistul de la 112, care a preluat apelul de la adolescenta de 15 ani, răpită, violată și ucisă la Caracal, nu sa implicat în obținerea datelor care să ducă la identificarea locului unde se afla victima.

Digi24.ro a obținut un fragment din discuția pe care a avut-o Alexandra Măceșanu cu polițistul care a preluat apelul de la operatorul STS.

Potrivit sursei, polițistul nu a crezut că ceea ce se întâmplă este chiar așa cum relata fata, deși aceasta plângea și era speriată.

Fragment din discuția adolescentei cu polițistul

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat...

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal...

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!

Potrivit surselor, polițistul de la IPJ Olt i-a spus de trei ori Alexandrei să rămână unde se afla, în condițiile în care era răpită și legată cu sârmă.

Criminalul în serie din România - Declarații șoc despre ce i-a spus victimei

Același polițist, peste o oră de la această discuție, a sunat la STS să întrebe cum se face localizarea unui apel pentru că nu știa. Această conversație a durat circa 10 minute.

Potrivit surselor Digi24, Alexandra le-a dat polițiștilor un detaliu elocvent care reducea aria de la 250 de case la jumătate. Nu le-a zis cartierul exact, dar le-a dat un indiciu, mai spun sursele.

Gheorghe Dincă a negat inițial că ar fi cunoscut-o pe fată, însă ulterior și-a recunoscut vina. Acesta a fost arestat și anchetat pentru răpire,  fiind acuzat și pentru omor calificat. Probele arată că a ucis-o și incinerat-o pe Alexandra chiar în curtea casei sale.

Totodată, criminalul de 66 de ani a recunoscut și uciderea unei alte tinere, Luiza Mihaela Melencu, în aprilie curent.