Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fostul șef al Penitenciarului nr.13, anunțat în urmărire generală

Fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău urma să fie adus forțat la ședința de judecată, dar se pare că acesta a părăsit țara.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Igor Pîntea, nu a putut fi găsit de polițiștii care urmau să-l aducă forțat la ședința de judecată de vineri, acesta având statut de învinuit într-un dosar pentru tortură. Acesta a fost anunțat în urmărire generală. Procurorul a solicitat pe numele lui mandat de arestare pe un termen de 30 de zile informează anticoruptie.md.

De ce și-a dat demisia șeful Penitenciarului nr. 13 din Chișinău

Avocatul lui Pîntea nu a putut să spună unde se află clientul său și de ce nu s-a prezentat la ședința de judecată. Vecinii lui Pîntea le-au spus polițiștilor că nu l-au mai văzut pe acesta de mai mult timp.

Procurorul Ion Bazatin a comunicat că, potrivit informațiilor pe care le deține, Igor Pîntea ar fi părăsit teritoriul țării și ar fi plecat cu avionul în Statele Unite. El a solicit ca instanța să se pronunțe asupra posibilității examinării dosarului în lipsa lui Pîntea.

După patru ore de deliberări, instanța a decis că se va pronunța asupra mandatului  de arestare după ce polițiștii vor verifica o altă locuință în care s-ar putea ascunde Pîntea.

Șeful Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Igor Pîntea, a demisionat din funcție pe 5 iulie. Acesta nu s-a prezentat la patru ședințe de judecată consecutiv.