Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un ministru britanic și-a dat demisia în semn de protest față de Boris Johnson

Ministrul britanic al Finanţelor, Philip Hammond, a demisionat astăzi din funcţie în semn de protest față de numirea lui Boris Johnson în funcția de premier.
Sputnik

BRUXELLES, 24 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Hammond şi-a anunţat demisia într-o postare pe Twitter: „Tocmai mi-am înmânat demisia premierului Theresa May. A fost un privilegiu să ocup funcţia de ministru al Finanţelor în ultimii trei ani”. Acest anunț nu este o surpriză, de vreme ce Hammond anunţase în weekend că va demisiona dacă Boris Johnson va deveni premier deoarece nu doreşte să facă parte dintr-un guvern care ar accepta un Brexit fără acord.

"Presupunând că Boris Johnson devine premier, înţeleg că pentru a servi în Guvernul său ar fi acceptarea unei ieşiri fără acord la 31 octombrie, iar eu nu pot adera a aşa ceva", a afirmat Philip Hammond.

Marea Britanie are un nou prim-ministru – Care va fi soarta Brexitului

După o victorie în faţa rivalului său, şeful diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt, Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, devine miercuri al 14-lea şef al Guvernului maiestăţii sale regina Elizabeth a II-a.

Viitorul premier îşi va finaliza miercuri alcătuirea Guvernului, iar principalele nume urmează să fie anunţate miercuri seara - vor intra mai multe femei şi mai mulţi reprezentanţi ai minorităţilor etnice, potrivit presei britanice. Dar numele lui Jeremy Hunt nu va mai fi printre noii miniștri, aruncând o umbră asupra noului premier.