Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șase morți, în urma unei furtuni în peninsula greacă Halkidiki - Video

Șase persoane și-au pierdut viața după ce o furtună puternică a lovit peninsula greacă Halkidiki.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Doi cetăţeni români, o femeie și un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia, regiunea Halkidiki, s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme, vânt foarte puternic, ploaie şi grindină, care au afectat miercuri seara nordul Greciei.

Vacanță de vis cu bani puțini: Detalii pe care trebuie să le cunoști

Alți doi cetăţeni cehi și-au pierdut viața în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, după ce o rafală de vânt a răsturnat rulota în care se aflau, potrivit informaţiilor furnizate de Poliţie.

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un tânăr, şi-au pierdut viața după ce un copac s-a prăbușit lângă un hotel din orașul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, informează agerpres.ro.

Potrivit estimărilor unui centru medical, aproximativ 60-70 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza rănilor suferite. În majoritatea cazurilor a fost vorba de fracturi.

"Este pentru prima dată când am trecut prin aşa ceva, timp de 25 de ani de când muncesc. A fost spontan, atât de brusc", a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV.

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca "extrem de neobişnuite" pentru această perioadă a anului.