Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ploi torențiale, grindină și vijelie: Unde va lovi dezastrul în următoarele ore

După furtuna care făcut ieri prăpăd în nordul țării și ”spectacolul” de tunete și fulgere de astă noapte din capitală, Meteorologii moldoveni au emis astăzi o avertizare cod galben.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru următoarele ore. Va vi afectat cu precădere centrul și sudul țării.

Astfel, până la ora 23:00, în raioanele centrale și de sud se prevăd descărcări electrice, izolat averse cu grindină (15-25 l/m2) și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

O priveliște care nu este pentru cei cu nervii slabi: În Capitală tună și fulgeră – Video

Amintim că în urma ploilor torențiale cu vânt puternic şi grindină, înregistrate în nordul ţării în după-amiaza zilei de 2 iulie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în mai multe localităţi. Furtuna a afectat raioanele Bălţi, Briceni, Edineţ, Ocniţa, Râșcani, Sângerei, Glodeni şi Donduşeni.

Până astăzi mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică 10 localităţi din șase raioane. Totodată, ploaia cu grindină a afectat mai multe terenuri cu culturi agricole în satele Medveja, Cotiujeni şi Larga a raionului Briceni, dar şi circa 100 hectare de porumb în localitatea Rotunda a raionului Edineţ. Vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie şi a deteriorat acoperişurile unor case de locuit în mai mute localităţi din raioanele afectate de intemperie.