Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe unele active ale lui Plahotniuc a fost pus sechestru – Detalii

Un șir de proprietăți ale fostului lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc au ajuns sub sechestru. Procurorii nu au oferit prea multe detalii pe acest caz.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Procurorii au pus sechestru pe un șir de active ale fostului lider al Partidului Democrat din Moldova. Printre acestea sunt sediul Hotelului Nobel, dar și ale posturilor de televiziune Prime, Canal 2 și Canal 3, anunță presa locală din Republica Moldova.

Unde este Plahotniuc și care sunt șansele să fie extrădat: Ce spune ambasadorul SUA

"A fost aplicat sechestru pe bunurile imobile ale unor companii, în cadrul investigațiilor privind delapidarea sistemului financiar-bancar", a anunțat pentru Sputnik secretarul de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.

Ea a menționat că alte detalii nu poate oferi pe acest caz.

În ziua în care Partidul democrat a anunțat că renunță la putere, 14 iunie, presa a anunțat că un avion la bordul căruia se presupunea că se află Vladimir Plahotniuc a părăsit spațiul aerian al Republicii Moldova. Tot atunci jurnaliștii moldoveni au scris că și alte avioane private au iești din țară. 

Plahotniuc și Țuțu, cercetați penal în Rusia pentru contrabandă și trafic de droguri

A doua zi, PDM a confirmat că Plahotniuc a plecat din țară, făcând precizarea că acesta a mers să-și viziteze familia doar preț de câteva zile.

În data de 24 iunie, Plahotniuc a anunțat că demisionează din funcția de președinte al PDM. Iar în data de 29 iunie PDM a luat act de această demisie.