Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meleșcanu: Vom impulsiona proiectele de interconectare în domeniul energetic

Teodor Meleșcanu și Nicolae Popescu au avut astăzi o întrevedere oficială la București. Iată despre ce au discutat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, și omologul său din țara noastră, Nicu Popescu, au avut astăzi o întrevedere oficială la București. Aceasta este prima vizită la București a lui Nicolae Popescu în calitate de ministru. Cei doi oficiali au discutat despre schimbările politice din țara noastră, colaborarea dintre România și Moldova și continuarea proiectelor bilaterale.

Nicolae Popescu anunță care este "singurul vector de politică externă" al țării

”Am subliniat importanța angajamentului clar al Republici Moldova pentru continuarea implementării proiectelor bilaterale și strategice. Vom impulsiona proiectele de interconectare în domeniul energetic. Am convenit să identificăm, din multitudinea de proiecte de cooperare pe care le avem, pe cele prioritare și care să conducă la o conectare ireversibilă cu Uniunea Europeană prin intermediul României”, a subliniat oficialul român, Teodor Meleșcanu.

Nicolae Popescu a ținut să mulțumească României pentru sprijinul acordat în situația de criză politică în care s-a pomenit Republica Moldova. Acesta a precizat că România a avut un rol decisiv în transferul de putere de la Chișinău.

”Am discutat cu domnul ministru despre relația noastră bilaterală. O relație care se bazează pe o limbă comună, o istorie comună și un parteneriat privilegiat și strategic pentru zeci și sute de ani înainte”, a declarat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicolae Popescu.

Și premierul Maia Sandu urmează să întreprindă o vizită oficială la București. Aceasta urmează să se întâlnească cu mai mulți oficiali printre care premierul României, Viorica Dăncilă, și președintele, Klaus Iohannis.