Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Năstase spune ce s-a întâmplat ieri la Piața Centrală: „Acum lucrurile se vor schimba”

Andrei Năstase a comentat pe pagina sa oficială de Facebook descinderile de ieri de la Piața Centrală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Ieri, 29 iunie, angajații MAI și CNA au descins la Î.M. „Piața Centrală”. Vice-premierul și ministrul de Interne, Andrei Năstase, a venti cu o reacție.

Operațiune CNA: Percheziții în zi de sâmbătă la Piața Centrală - Foto

Andrei Năstase a scris pe pagina sa oficială de Facebook că „din acest moment, lucrurile vor intra în normalitate”.

„În dimineața zilei de ieri, alături de colegii mei din MAI și din celelalte structuri care au atribuții în combaterea corupției, am fost în Piața Centrală și am demarat un control fără precedent. Din acest moment, lucrurile vor intra în normalitate”, a scris Năstase.

Năstase a solicita sprijinirea eforturile angajaților MAI care au primit din partea ministrului un ordin foarte clar de a-și face datoria de polițiști.

„Nimeni să nu mai îndrăznească să corupă vreun polițist din Republica Moldova. Cei care vor îndrăzni vor răspunde în conformitate cu legile Republicii Moldova”, a menționat Andrei Năstase.

Amintim că, angajații MAI și CNA au descins sâmbătă, 29 iunie, la „Piața Centrală", după numeroase plângeri din partea agenții economici care activează aici.
Primăria vrea să pună punct haosului și corupției care domnește aici de ani de zile.
Potrivit lui Ruslan Codreanu, după cele întâmplate și îmbolnăviri subite ale unor angajați, autoritățile au decis să pună sechestrul pe toată întreprinderea municipală, doar pentru a proteja bunurile și așa rămase puține și pentru a nu permite continuarea „schemelor”.
„De săptămâna viitoare vom avea și audit. Toate rezultatele vor fi făcute publice. Iar sechestrul de ieri a fost scos. Scopul meu este ca producătorii noștri să aibă un climat liniștit unde să-și dezvolte afacerile, să nu mai dea bani, iar cetățenii să aibă un loc curat, amenajat pentru oameni de unde să cumpere produse la cel mai bun preț. Trebuie să înțelegem cu toții, banii luați de la antreprenori se regăsesc în prețurile produselor, pe care tot noi toți le plătim. Nu putem dezvolta orașul cu plăți pe sub masă”, a declarat Codreanu.
SocietateRepublica MoldovaȘtiriMoldovaChisinauAndrei NastasePiata Centraladeclaratie