Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Impresionant: Salvare de la înec la lacul Valea Morilor – Video

Salvatorii au prezentat metode de salvare de la înec și au împărțit pliante informative în cadrul unei noi campanii.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 iun – Sputnik. De la începutul anului 2019, peste 30 de persoane, inclusiv 5 minori, şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară. Majoritatea cazurilor de înec s-au produs în lunile mai-iunie, când oamenii au început să meargă la scăldat pentru a scăpa de arșiță.   

Alertat de această serie de tragedii, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat la 21 iulie Campania de prevenire a înecurilor în perioada estivală.

Salvatorii au prezentat metode de salvare de la înec și au împărțit pliante informative în preajma lacului Valea Morilor din Chișinău.

Salvatorii în alertă: Au fugit de arșiță și au murit înecați - Video

Pentru toți cei prezenți pe plajă, salvatorii au înscenat o situaţie de înec a unor minori care se plimbau cu barca.

Potrivit scenariului, barca s-a inversat, iar copiii au căzut în apă.

Au intervenit angajații IGSU, salvând minorii, iar paramedicii au demonstrat manevre de resuscitare.

Salvatorii i-au îndemnat pe oameni să nu intre în apă dacă au consumat băuturi alcoolice şi să-şi monitorizeze cu atenție copiii.

De asemenea, specialiştii le-au recomandat persoanelor care se odihneau pe plajă să opteze doar pentru bazine acvatice dotate cu staţii de salvare şi să evite iazurile şi lacurile care nu au scop de agrement.