Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Japonia sfidează Statele Unite ale Americii - Vor continua să procure petrol din Iran

Japonia sfidează sancțiunile impuse de SUA și se arată dispusă să procure în continuare petrol din Iran, în ciuda interdicțiilor impuse de Washington.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Tokyo vrea să cumpere în continuare petrolul iranian, a declarat președintele Iranului, Hasan Rougani, după o rundă de negocieri cu premierul Japoniei, Shinzō Abe, în contextul tentativelor SUA de a reduce la zero exportul petrolului iranian.

“Interesul Japoniei în continuarea livrării petrolului din Iran poate garanta dezvoltarea relațiilor între cele două state”, a declarat Hassan Rohani.

Declarație: Iran - Teheranul nu vrea război cu Statele Unite, însă este gata să se apere

În aprilie a acestui an, președintele SUA, Donald Trump, a decis să nu mai prelungească perioada de grație pentru statele care continuă să cumpere petrol din Iran.

Astfel, începând cu 2 mai 2019, Washingtonul promite să impună sancțiuni împotriva tuturor statelor care vor continua să facă afaceri cu Teheranul, în special, în ceea ce privește procurarea petrolului iranian.