Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia recunoaște noul Guvern și coaliția de guvernare

Ministerul de Externe al Federației Ruse salută crearea coaliției de guvernare și a noului executiv de la Chișinău și spune că va colabora cu noua conducere a Republicii Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a emis un comunicat privind situația politică din Republica Moldova în care salută crearea coaliției majoritare din Parlament precum și a noului Guvern, condus de Maia Sandu.

”Moscova salută formarea coaliției de guvernământ și a guvernului în Republicii Moldova . Suntem gata să colaborăm cu autoritățile alese în mod democratic ale Republicii Moldova pentru a restabili relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001”, anunță instituția printr-un comunicat.

Totodată, Instituția își exprimă speranța că situația în Chișinău se va normaliza cât mai curând, în interesul cetățenilor și precizează că ”singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice, general acceptate”.