Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a discutat Filip cu oficialul de la Departamentul de Stat al SUA - Video

Dialog moldo-american: Iată ce a discutat premierul Filip cu Bradley Freden, director în cadrul Departamentului de Stat al SUA
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Relațiile moldo-americane și posibilitățile de consolidare a dialogului bilateral au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și Bradley Freden, director al Oficiului pentru Afaceri Est-Europene al Departamentului de Stat al SUA, informează Guvernul Republicii Moldova.

Oficialii au remarcat bunele rezultate ale misiunii americane a oamenilor de afaceri, desfăşurată la Chişinău, în perioada 10 – 12 aprilie, accentuând interesul pentru o valorificare mai intensă a potenţialului economic şi investiţional.

Ce a discutat Filip cu oficialul de la Departamentul de Stat al SUA - Video

Potrivit premierului, sprijinul acordat de SUA a contribuit substanțial în procesul de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii politice pentru problema transnistreană.

Dialog strategic Moldova - SUA: Discuție oficială dintre Igor Dodon și Dereck J. Hogan

Oficialul american a punctat că SUA va acorda sprijinul necesar pentru ca Republica Moldova să pună în aplicare reformele democratice şi structurale, precum și la consolidarea capacităţilor instituţionale.

De la independență până în prezent, SUA a acordat țării noastre asistenţă financiară în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari. În 2018, volumul asistenţei oferite prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare a constituit peste 32 de milioane de dolari.