Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de mii de oameni au participat la Chișinău la Marșul Victoriei

Ziua Victoriei a fost marcată la Chișinău printr-un Marș al Victoriei și acțiunea ”Regimentul Nemuritor”. Coloana s-a întins pe câțiva kilometri, iar la eveniment au participat zeci de mii de oameni: veterani, tineri și copii.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. la Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul Nemuritor” au participat câteva mii de cetățeni, copii și maturi. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău de Ziua Victoriei, când sunt marcați 74 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, când Germania fascistă a capitulat necondiționat în fața forțelor aliate.

Marșul Victoriei și ”Regimentul Nemuritor” au început la Chișinău

Marșul s-a încheiat la Complexul Memorial ”Eternitate”, cu depuneri de flori. În coloana care a mărșăluit pe mai multe străzi din Capitală a fost prezent și președintele țării, Igor Dodon.

Șeful statului s-a arătat impresionat de numărul impunător de oameni care au participat la acest marș.

”Aceasta înseamnă că cetățenii Republicii Moldova, în pofida unor încercări de a da uitării tot ce ține de Marele Război pentru Apărarea Patriei, percep această zi ca Ziua Victoriei”, a spus președintele.

Igor Dodon pentru Sputnik: Ziua Victoriei este foarte importantă pentru Moldova>>>

Dodon a precizat că a participat la evenimentul de astăzi în calitate de cetățean al Republicii Moldova. Șeful statului a salutat faptul că la acest marș au participat, alături de părinții lor, mulți tineri și copii.

”Cred că pentru fiecare cetățean indiferent de preferințele ideologice, 9 mai este Ziua Victoriei. Este o sărbătoare a tuturor. Sunt bucuros că la acest marș au participat mulți tineri și copii, aceasta înseamnă că generația viitoare nu va uita de lecțiile istoriei”, a menționat președintele țării.

Igor Dodon susține că sărbătoarea Victoriei trebuie să fie o sărbătoare a tuturor cetățenilor, și nu o sărbătoare ideologică.  

Manifestările dedicate Zilei Victoriei vor continua pe parcursul întregii zile și se vor încheia cu un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale.