Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vizita Papei Francisc în România, cea mai lungă într-o țară europeană - iată de ce

Wilhelm Dancă, preot decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică a dat detalii despre vizita Suveranului Pontif în țara noastră și a precizat în ce limbă va celebra sfintele liturghii.
Sputnik

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai-2 iunie 2019.

Vizita lui Papa Francisc la Iași - „Papamobil-ul” va fi fabricat în România

În urmă cu 20 de ani, în timpul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în țara noastră, acesta a vorbit în limba română. Va proceda la fel și Papa Francisc?

Wilhelm Dancă, preot decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din București, a explicat că Papa Francisc va celebra sfintele liturghii în limba latină și va prezida sfânta și dumnezeiasca liturghie de la Blaj în limba română. Cele opt discursuri le va rosti în limba italiană.

Trebuie remarcat că vizita Papei Francisc în România este cea mai lungă pe care Suveranul Pontif o întreprinde într-o țară europeană.

”Și datorită complexității Bisericii Catolice din România care e alcătuită din credincioși aparținând la două rituri, ritul latin, ritul bizantin, vorbesc mai multe limbi… Sunt cei de rit latin în Transilvania, majoritari sunt cei de limbă maghiară. Cei de limbă română sunt la Iași și la București, și Papa a dorit să îi viziteze pe toți frații și surorile sale, potrivit misiunii sale de succesor al Sfântului Petru și să-i întărească în credință. De aceea, caracterul pastoral al vizitei a impus această extindere în timp”, a explicat sursa citată.

Îngrozitor: Papa Ioan Paul II, despre invazia imigranților și declinul Europei

Potrivit programului, Sfântul Părinte va ateriza la București în ziua de 31 mai 2019. Va avea o primă întâlnire cu președintele României, apoi cu premierul Viorica Dăncilă și cu Parlamentul și corpul diplomatic la Palatul Cotroceni.

După această vizită, Sfântul Părinte se va întâlni cu Patriarhul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu membrii Sfântului Sinod Permanent la Patriarhie. Va avea o întâlnire în aceeași sală în care s-a întâlnit și Patriarhul Teoctist cu Sfântul Ioan Paul al II-lea.

”Are o componentă ecumenică vizita aceasta și va fi subliniată imediat după componenta de stat”, a punctat Wilhelm Dancă.