Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 iulie, se schimbă procedura de achitare a concediilor de boală

Începând cu 1 iulie, CNAS va stabili şi va achita indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă conform informaţiilor parvenite de la instituţiile medicale.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Conform modificărilor operate în legislaţia națională, începând cu 1 iulie 2019, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) va stabili şi va achita indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă conform informaţiilor parvenite de la instituţiile medicale.

În spitalele din Moldova mai bine să mergi sănătos și cu buzunarele pline cu bani

În acest context, la CNAS a avut loc o şedinţă de lucru cu reprezentanţii instituţiilor bancare pentru a găsi o soluţie pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Prestatorii de servicii de plată şi-au expus părerea referitor la posibilităţile de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitatea temporară de muncă, ţinând cont de particularităţile activităţii băncilor.

Directorul general al CNAS, Valentina Buliga, şi-a exprimat speranţa că discuţia avută va ajuta instituţia pe care o conduce să găsească o formulă potrivită cum să achite beneficiarilor indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă.