Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este starea monumentelor și locurilor istorice din Moldova

Joi, 18 aprilie, ora 11.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Cum să păstrăm patrimoniul istoric al Moldovei”.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Patrimoniul istoric impunător al țării noastre prezintă un mare interes pentru știință națională și și internațională, având o mare importanță pentru identitatea statului și societății moldovenești.

În acest context este foarte importantă păstrarea monumentelor, a locurilor istorice din țară și abordarea atentă a problemei statului și a societății.

Despre starea monumentelor și a locurilor istorice din Moldova, despre măsurile întreprinse pentru protecția lor vor vorbi:

- Ion ȘTEFĂNIȚĂ, director general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM);

- Tamara NESTEROVA, colaborator științific principal al Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Științe a Moldovei.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>