Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămâna începe cu demisii ”bombă” la Primăria Chișinău

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, i-a demis în această dimineață pe mai mulți șefi de la Primărie, iar de la o întreprindere municipală a fost demisă întreaga conducere.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a anunțat astăzi la ședința șefilor de direcții a Primăriei Chișinău că va cere demisia arhitectului-șef al Capitalei, Octavian Bivol, a șefului Pieței Centrale, Victor Gutium, și a adjunctului acestuia.

Demisie la Primăria Chișinău: Un șef a plecat din funcție

Codreanu susține că răbdarea i-a ajuns la limită. Primarul l-a acuzat pe arhitectul-șef de lipsă de disciplină, situație care se reflectă asupra chișinăuienilor care vin la această direcție și sunt nevoiți să stea la coadă, pentru a intra la un specialist, până la patru ore.    

”În Direcția arhitectură nu s-a înțeles până acum că atitudinea contează”, a declarat Codreanu.

Primarul interimar a mai anunțat astăzi la ședință că îl va demite și pe directorul Pieței Centrale și pe adjunctul acestuia. Codreanu a declarat că la baza demiterii acestora stau multiplele plângeri din partea agenților economici care activează pe teritoriul întreprinderii municipale. Aceștia s-au plâns că sunt obligați să plătească diverse taxe nejustificate administrației Pieței Centrale. Agenții economici s-au mai plâns de o abordare selectivă din partea administrației Pieței Centrale.

”Am primit o petiție din partea acestor agenți economici. Este a doua petiție pe care am primit-o că se colectează taxe informale. După ședința operativă voi semna dispoziția cu privire la demiterea directorului Pieței Centrale și a întregii administrații de la Piața Centrală”, a declarat Codreanu.

În statele de personal a ÎM ”Piața Centrală” sunt incluse 335 unităţi, dintre care 185 deservesc activitatea Pieţii Centrale, iar 150 activează în cantinele instituţiilor preuniversitare din sectorul Centru.