Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În transportul public din Chișinău călătorii vor fi cântăriți

Administrația Capitalei susține că prețul biletului pentru călătoria în autobuz sau troleibuz va fi diferențiat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Primăria Chișinău urmează să procure 600 de senzori de greutate pentru a fi instalate în autobuzele și troleibuzele municipale, decizia respectivă fiind aprobată vineri, 29 martie, la ședința comisiei pentru transport din cadrul Primăriei Capitalei.

”Noile reguli sunt parte a concepției strategiei transportului urban pe anii 2018 – 2020, care a fost adoptată acum un an.  Prevederile acestui document sunt implementate treptat. La intrarea în transport, pasagerii vor fi cântăriți”, a comunicat pentru reporterul Sputnik Moldova șeful-adjunct al direcției transport public și căi de comunicație a Capitalei Virgiliu Frânălungă.

Potrivit acestuia, informația privind greutatea este procesată operativ și, conform unui coeficient stabilit, se determină costul călătoriei.

Așa ceva sigur nu ai mai văzut: Un elefant într-un troleibuz din Capitală – Foto

Rezultatele cântăririi vor fi scoase la o imprimantă, iar călătorul, dacă dorește, va putea să-și ia tichetul unde va fi scris câte kilograme are. Potrivit interlocutorului, drept etalon al greutății a fost luată formula Organizației Mondiale a Sănătății privind raportul dintre înălțimea și greutatea omului. Toți călătorii care depășesc „standardul medical” vor plăti mai scump pentru locul ocupat în transportul public.

Primăria promite că o călătorie nu va costa mai mult de 6 lei. Cu alte cuvinte, prețul minim al unui bilet va rămâne de 2 lei (la troleibuz) și 3 lei (la autobuz), iar prețul maxim va fi de 6 lei.

Hotărârea administrației Capitalei este publicată, pe 1 aprilie, pe site-ul primăriei.

Acest articol este un pamflet și trebuie înțeles ca atare.