Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vai de capul celor care aruncă gunoiul la întâmplare: Iată ce au decis autoritățile

Autoritățile au decis să majoreze amenzile pentru cei care aruncă gunoiul în spații neautorizate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, s-a arătat indignat de faptul că oamenii continuă să arunce gunoiul la întâmplare. În acest sens el a cerut ca amenzile pentru această încălcare să fie majorate.

La fel, acesta a declarat că sancțiunile se vor tripla în privința agenților economici care nu au contract cu întreprinderea municipală Autosalubrizare.

”Haideți să fim mai duri cu amenzile. E păcat că elevii de la școli, licee și școli profesionale trebuie să strângă după cineva”, a menționat Codreanu în cadrul ședinței.

Ruslan Codreanu, cu lacrimi în ochi: Ce l-a afectat pe primar

 Codreanu a dat indicații ca direcția juridică să formuleze un demers către Parlament pentru majorarea sancțiunilor pentru murdărie.

”Pe șoseaua Muncești, timp de o săptămână, 1000 de oameni au curățit gunoaiele. Este tragic. Vreau să fac o ofertă pentru cei care nu vor, nu știu. Suntem gata să evacuăm gratis timp de 3 luni. Pe urmă, triplăm sancțiunile pentru cei care nu au contract”, a spus primarul.

Codreanu a cerut companiei ”Autosalubritate” să publice datele GPS cu mașinile aflate în lucru, pentru ca locuitorii orașului să vadă în timp real unde se află mașina care le face curat.