Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine l-a învățat pe scriitorul Vitalie Răileanu să facă cele mai bune plăcinte

Scriitorul și criticul literar e talentat nu doar la scris, ci și la făcut plăcinte.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 mart– Sputnik. În cadrul emisiunii ”Probă la microSCOP” de la Radio Sputnik Moldova, criticul literar Vitalie Răileanu a dezvăluit că a învățat lucruri frumoase și demne de la bunicii săi. De exemplu, de la bunica sa a moștenit măiestria de a face plăcinte tare gustoase.

”Bunica a fost o gospodină deosebită. M-a învățat să fac și plăcinte și sarmale. Iar bunicul meu a fost un meșter care putea să facă de la un leagăn până la o ușă din lemn”, spune Vitalie Răileanu.

Cine dintre scriitorii moldoveni sunt cei mai citiți în străinătate

În cadrul aceleiași emisiuni, criticul Vitalie Răileanu a menționat că primul poem remarcat de alți scriitori a fost scris prin clasa a șasea, lucru care l-a motivat ulterior să aleagă facultatea de litere și să ajungă unu dintre cei mai curtați critici literari de către scriitorii din țara noastră. 

În familia scriitorului s-a citit foarte mult, susține Răileanu. Mai mult, tatăl său deținea o bogată colecție de cărți bune, la care criticul avea acces treptat. 

Menționăm că astăzi criticul și scriitorul Vitalie Răileanu își sărbătorește ziua de naștere. La mulți ani, maestre!