Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sondaj: Ce partide vor face coaliție în Parlamentul Republicii Moldova?

Scenariile post-electorale sunt multe, unele argumentate, altele mai puțin: de la formarea unei coaliții între partide de stânga și cele de dreapta, până la renunțarea la ideea de a forma o coaliție.
Sputnik

Analiștii politici au făcut fel de fel de prognoze, liderii de partid la fel, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vorbește de cinci scenarii post-electorale posibile.

Ce partide vor face coaliție în Parlamentul Republicii Moldova?PSRM și PDMPDM și blocul electoral ACUMPDM, PSRM și Partidul Politic ȘORPSRM și blocul electoral ACUMPDM, Partidul Politic ȘOR și alți deputațiNu se va forma o coaliție, vom avea alegeri anticipateNu știu, nu răspund

Trebuie să menționăm că pe 24 februarie, în Republica Moldova, la alegeri parlamentare, pentru prima dată, deputații au fost aleși conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale.

Potrivit rezultatelor, PSRM are 35 de mandate, blocul electoral ACUM - 30 de mandate, PDM – 26 de mandate și Partidul Politic ȘOR – 7 mandate, în Parlament au mai trecut și 3 candidați independenți.

În aceste condiții, este interesant să aflăm care este părerea internauților moldoveni. Vă oferim posibilitatea de a vă exprima prin intermediul unui sondaj online, răspunzând la o întrebare:

Ce partide vor face coaliție în Parlamentul Republicii Moldova?

  • PSRM și PDM
  • PDM și blocul electoral ACUM
  • PDM, PSRM și Partidul Politic ȘOR
  • PSRM și blocul electoral ACUM
  • PDM, Partidul Politic ȘOR și alți deputați
  • Nu se va forma o coaliție, vom avea alegeri anticipate
  • Nu știu, nu răspund

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>