Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ilan Șor, propus pentru funcția de președinte al Parlamentului

Deputații din Partidul ”Șor” au făcut astăzi declarații pentru presă înainte de prima ședință a Parlamentului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Cei șapte deputați din Partidul ”Șor” au anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, susținută înainte de a începe prima ședință a Parlamentului, că vor fi în opoziție în acest Legislativ.

”În opoziție responsabilă pentru că nu putem negocia viitorul țării noastre. Vom fi în opoziție atât cu dreapta, cât și cu stânga”, a declarat vicepreședintele formațiunii, deputatul Marina Tauber.

Unul dintre liderii Blocului ”ACUM” anunță că nu va veni la prima ședință a Parlamentului
Parlamentara a mai susținut că deputații Partidului ”Șor” vor susține orice inițiativă legislativă care va fi orientată spre bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova.

Tauber a mai făcut un anunț prin care a declarat că Partidul Politic ”Șor” îl propune pe liderul său, Ilan Șor, pentru funcția de președinte al Parlamentului, ”având în vedere că PD și PSRM nu au ajuns la o înțelegere comună și că nici Blocul ”ACUM” nu a ajuns cu nimeni la o înțelegere și că nu există o claritate cu privire la formarea unei majorități pentru ca Parlamentul să-și înceapă activitatea productivă”.

”Acest lucru va permite ca să înceapă rapid procesul de elaborare a legilor și ca să nu pierdem timpul cu discuții politice inutile”, a declarat Tauber.

Parlamentul Republicii Moldova, ales de cetățeni la data de 24 februarie, se va întruni astăzi, la ora 13:00, în prima ședință de constituire. Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a fost semnat în ajun de președintele țării, Igor Dodon.