CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Deşi astăzi copiii au deseori jucării mai multe decât într-un magazin, părinţii se plâng că micuţii sunt agitaţi şi stresaţi, nu vor să se joace. Cauza este că prea multe jucării pot dăuna psihicului copilului.
Potrivit psihologului rus Tatiana L. Şişova, şi belşugul este un stres, iar diversitatea peste măsură are un efect negativ asupra psihicului, deprimându-l.
Dacă aceste efecte se răsfrâng negativ asupra adulţilor, cu atât mai mult se întâmplă asta în cazul copiilor, al căror psihic este foarte vulnerabil.
„Prisosinţa atrage după sine plictiseala, apatia. Iată de ce pediatrii îi sfătuiesc insistent pe părinţi să-i dea copilului doar câteva jucării, iar pe celelalte să le pună cât mai departe, ca el să uite de ele pentru un timp şi apoi, când va veni momentul, să se joace pasionat cu ele ca şi cu unele absolut noi”, atrage atenţia psihologul Tatiana L. Şişova în cartea sa „Probleme şi dificultăţi în educarea copiilor: îndrumar pentru părinţi”, citată de portalul Doxologia.