Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul de Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din Noua Zeelandă

În urma atacurilor teroriste care au avut loc în două moschei din orașul Christchurch, Noua Zeelandă, și-au pierdut viața 49 de persoane.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a condamnat cu fermitate șocantul atac terorist produs în Noua Zeelandă, care a vizat două moschei din orașul Christchurch.

Groaznic: Criminalul din Noua Zeelandă a filmat LIVE cum ucide oameni (Video 18+)

„Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile și rudele celor care au avut de suferit de pe urma acestei crime odioase”, se arată într-un comunicat, publicat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Amintim că focurile de armă au fost trase în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, în timpul rugăciunii de vineri - 49 de persoane au decedat.

Patru suspecți, care fac parte din cercurile extremiste, dar nu erau supravegheați, au fost arestați de poliție, a spus prim-ministrul țării, care a adăugat că starea de alertă a fost ridicată la nivelul maxim în ţară.

De asemenea, poliția a declarat că au fost dezamorsate dispozitivele explozive improvizate. Potrivit autorităților medicale ale municipalității, 48 de persoane au fost rănite, fiind spitalizate.