Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toți chișinăuienii sunt îndemnați să facă asta înainte de Paști: iată planul Primăriei

Sputnik

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Locuitorii Capitalei, precum și reprezentanții societății civile, sunt îndemnați de autorități ca, pe parcursul lunilor martie-aprilie, să se implice în procesul de salubrizare a municipiului.

”Evenimentele sunt planificate pentru zilele de sâmbătă, pe 16 și 30 martie, precum și pe 13 și 20 aprilie, pentru ca cetățenii care muncesc, în week-end, să poată da o mână de ajutor pentru salubrizarea și amenajarea orașului în care locuiesc, în preajma Sărbătorilor de Paști”, anunță Primăria printr-un comunicat.

Ultima Oră: Meteorologii moldoveni au emis o nouă avertizare - detalii

Orarul planului de acțiuni

16 martie - acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc, dar și a celorlalte bazine din raza municipiului: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor etc.;

30 martie - Acțiunea de plantare a 10 mii de arbori în mai multe zone din oraș, cu participarea A.O. „Parcurile Viitorului";

13 aprilie - Curățenia generală a parcurilor și a pădurilor-parc;

20 aprilie - Curățenia generală a curților blocurilor.

Alături de cetățeni, la curățarea orașului vor participa și serviciile municipale specializate. Autoritățile locale vor pune la dispoziție mănuși, pungi, precum și transport pentru evacuarea deșeurilor.