Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Știrile nopții: Avertizare de la compania Orange și Huawei dă în judecată Statele Unite

„Surpriză” de la compania Orange pentru toți abonații, lupta Huawei cu guvernul SUA și pagube de sute de milioane cauzate de hackeri.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Compania Orange informează clienții despre cele mai noi schimbări - opțiunea „Roaming” se va activa automat pentru abonații din rețea.

Roaming-ul de la Orange

Din 15 aprilie 2019, când veți pleca în străinătate, telefonul va activa automat „Roaming-ul”, inclusiv cu transferul de date (Internet 2G/3G/4G). 

Aceste servicii vor fi, de asemenea, furnizate clienților cu statut de persoană juridică și fără nicio notificare ulterioară.

Huawei și Statele Unite ale Americii

Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei, a anunţat că a dat în judecată guvernul american, contestând o lege care le interzice agenţiilor federale să achiziţioneze produsele companiei, transmite CNN.

Este cea mai agresivă mişcare a Huawei împotriva administraţiei Trump, care susţine că tehnologiile folosite de compania chinezească reprezintă o ameninţare la adresa securităţii globale

Hackerii iranieni - pericol global

Potrivit Microsoft, hackeri iranieni au desfăşurat în ultimii doi ani, atacuri cibernetice împotriva a mii de persoane şi peste 200 de firme din întreaga lume, făcând pagube de sute de milioane de dolari, transmite Wall Street Journal.