Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul avocat Mânzat riscă o nouă condamnare – Iată ce i-a făcut unei femei din Bălți

Fostul avocat Valerian Mînzat, alias „Liubcik”, riscă să mai adauge câțiva ani la cei 9 pe care i-a primit deja pentru o escrocherie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. În două săptămâni, faimosul Valerian Mînzat, fostul avocat fițos ce se află după gratii, va compara în fața magistraților din Bălți într-un alt dosar, în care riscă iarăși ani de grei de pușcărie.

Boala cronică de care suferă Valerian Mînzat și șansele de tratament în pușcărie

Reprezentanți ai Procuraturii Generale au declarat pentru Ziarul de Gardă că acest nou dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, după ce o locuitoare municipiului Bălți s-a plâns procurorilor că în vara anului 2016 Valerian Mînzat s-a angajat să-i vândă femeii o spălătorie auto.

Avocatul a luat banii, tocmai 61 de mii de euro, dar nu i-a dat în schimb spălătoria. Mai rău chiar, în cadrul urmării penale, procurorii au stabilit că Mânzat a recurs la înșelăciune și abuz de încredere, dat fiind că spălătoria pentru care a luat tocmai 61 de mii de euro nici măcar nu-i aparținea.

Totodată, el a refuzat să restituie prejudiciul cauzat victimei.

(FOTO) Și după gratii avocatul Valerian Mânzat este "BOSS". Iată de ce

Amintim că fostul avocat Valerian Mînzat a fost învinuit de înscenarea unui accident rutier, în urmă căruia ar fi vrut să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări. Pentru această infracțiune, el a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Mai târziu, lui i s-a mai intentat un dosar penal pentru că a luat de la o clientă 20.000 de euro să-i soluționeze un caz în calitatea lui de atunci de avocat, ceea ce nu a mai făcut.

Respectiv, dosarul instrumentat de procurorii la Bălți este deja al treilea.