Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prezența la vot până la ora 17:00. Au votat peste 1,2 milioane de alegători

Cetățenii Republicii Moldova îi aleg astăzi pe cei 101 deputați care îi vor reprezenta în Parlament pe parcursul următorilor 4 ani. Până la această oră au votat aproape 1,2 milioane de alegători. Până la închiderea secțiilor de votare au mai rămas patru ore.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Astăzi, 24 februarie, în Republica Moldova se desfășoară alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Prezența la vot până la ora 15:00 în țară și peste hotare

Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la ora 17.00, în circumscripția națională au votat 41,8 % de cetățeni cu drept de vot sau 1 215 671 de alegători. 

În municipiul Chișinău, prezența la urne până la ora 17.00 este de 40,17 procente.

În cele trei circumscripții din afara țării a fost înregistrată o prezență la vot de 1,88 la sută. 

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21.00. 

Știre de ultimă oră de la CEC. Ce se întâmplă la secția de votare din Londra>>>    

Tot pe data de 24 februarie 2019, în Moldova este organizat și un referendum consultativ. La acest plebiscit cetățenii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.