Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar în Moldova: Cât costă euro, dolarul și rubla rusească astăzi, 12 februarie

Cusul valutar stabilit de Banca Națională a Moldovei pentru 12 februarie 2019: leul moldovenesc își întărește poziția față de moneda unică europeană.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs oficial de 19 lei și 36 de bani pentru un euro. Dolarul american costă 17 lei și 11 bani. Leul românesc este cotat la 4 lei și 8 bani. Rubla rusească valorează azi 26 de bani, iar hrivna ucraineană costă 63 de bani. 

Cum să facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

Câteva lucruri interesante despre dolarul american.

Pe parcursul a mai mult de 200 de ani, dolarul american a devenit cea mai tranzacționată valută din lume. Prima apariție a dolarului american datează încă din 8 august 1786. Numele de “dolar” i-a revenit monedei cu referință de la dolarul spaniol care atunci era folosit ca monedă oficială pentru coloniile Regatului Spaniei.

  • Pentru crearea unei bancnote Banca Federală cheltuie 4.1 cenți.
  • Primele bancnote de hârtie aveau valoarea de 1 cent, 5 cenți, 25 cenți și 50 de cenți.
  • 1.000.000 de dolari americani în bancnote de 100$ cântăresc 9,25 kg.
  • Bancnota de 2$ a fost emisă pentru ultima dată în 2003.

Citiți sputnik.md! Pe lângă datele despre cursul valutar stabilit de Banca Națională a Moldova, veți afla curiozități despre valutele din întreaga lume.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>