Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din Chișinău la Ialoveni, cu 4 lei

De astăzi, 8 februarie, va fi lansată cursa de troleibuz nr. 36 ”Chișinău-Ialoveni”. Pe linie vor activa 3 unități de transport cu propulsie autonomă, iar intervalul de circulație va fi de 25-30 de minute.
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. De astăzi, 8 februarie, va fi lansată linia de troleibuz 36, ”Chișinău – Ialoveni”. Aceasta este prima linie de transport electric care face legătura dintre Capitală și o localitate din afara municipiului Chișinău.

Pe rută vor activa 3 unități cu propulsie autonomă, iar intervalul de circulație va fi de 25-30 de minute. Traseul liniei nr. 36 pornește din centrul Capitalei, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și se încheie în orașul Ialoveni.

Chișinăul nocturn. Din această noapte, un troleibuz va circula până la ora 01:00

Decizia privind lansarea noii linii de troleibuz a fost luată la ședința Consiliul Municipal Chișinău, pentru soluționarea problemei asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană. Lungimea totală a liniei este de 25 km, iar timpul de rotație va fi de 90 minute.  

Ruta de troleibuz nr. 36 va avea următorul itinerar:

Tur:  În raza urbei: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Vasile Alecsandri, șos. Hâncești, în raza or. Ialoveni: str. Alexandru cel Bun (sensul giratoriu);

Retur: în raza or. Ialoveni: str. Alexandru cel Bun, în raza urbei: șos. Hâncești, str. Miorița, str. Gheorghe Asachi, str. Pan Halippa, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Din Chișinău la Ialoveni, cu 4 lei

Taxa pentru o călătorie în raza orașului Chișinău și Ialoveni va fi de 2 lei, iar cea pentru o călătorie din Chișinău până la Ialoveni – 4 lei.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>